Ιούνιος 2023
Sunset
Sweet & sour cocktail με βάση την Vodka, shrub φράουλας, λικέρ μαστίχας και αφρό απο πράσινο μήλο
ποτηριOld fashioned
κατηγοριαsweet & sour
προετοιμασια72h
μεριδες8
υλικα
εκτελεση
Για το Shrub Φράουλας
1
Μέσα σε ένα βάζο βάζουμε το ξύδι φράουλας, τις φρέσκιες φράουλες και το fruit pepper φρούτα του δάσους και το σφραγίζουμε,
2
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες και ανά τακτά διαστήματα το κουνάμε.
3
Στη συνέχεια το σουρώνουμε, προσθέτουμε ζάχαρη 450 gr και ανακατεύουμε σιγά σιγά στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
4
Μετά το τοποθετούμε σε μπουκάλι και το βάζουμε ψυγείο.
Για τον αρωματισμό της μαστίχας
1
Τοποθετούμε το λικέρ μαστίχας και το τραγανό ρύζι με μέντας σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά (Μέθοδος cold infusion).
2
Έπειτα, σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι.
Για τη δημιουργία του αφρού μήλου
1
Σε ένα σιφόν τοποθετούμε το νερό, το σιρόπι μήλου το cold/ hot espuma και φορτώνουμε με 2 αμπούλες.
1x Cocktail
40ml Vodka
30ml Shrub φράουλας
20ml Mastiha liqueur αρωματισμένη με ρύζι μέντας
10ml Χυμό Lime
Αφρός από πράσινο μήλο
Μείγμα λουλουδιών
