Οκτώβριος 2023
Marinara Evoluzione
Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής με φιλέτο αντζούγιας, hummus di mare και crumble μαύρου σκόρδου
τυπος αλευριουFarina “Pulcinella” tipo 0
ενυδατωση65%
χρονος ωριμανσης24h
μεθοδος ζυμωσηςDirect
υλικα
εκτελεση
1
Ομογενοποιούμε το hummus di mare με λεμόνι και κάπαρη, το ηλιέλαιο και το νερό. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα squizzer.
2
Καλύπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στο πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα σε διάμετρο 26-28cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 2 cm.
3
Χρησιμοποιώντας τον δοσομετρητή απλώνουμε τη σάλτσα San Marzano ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς το στεφάνι.
4
Τοποθετούμε τη πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα.
5
Στη συνέχεια ψήνουμε στη πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, μέχρι η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
6
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ξεκινάμε να τοποθετούμε τα υλικά με την ακόλουθη σειρά: Spicemix del mondo Za’atar, Φιλέτα Αντζούγιας, Κάπαρη με κοτσάνι, Hummus di mare αντζούγια με λεμόνι και κάπαρη, Τραγανά φύλλα κάπαρης, Crumble μαύρου σκόρδου.
