https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Νοέμβριος 2023

Marinara Evoluzione

Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής με φιλέτο αντζούγιας, hummus di mare και crumble μαύρου σκόρδου

τυπος αλευριουdot iconFarina “Pulcinella” tipo 0
ενυδατωσηdot icon65%
χρονος ωριμανσηςdot icon24h
μεθοδος ζυμωσηςdot iconDirect

υλικα

εκτελεση

1
Ομογενοποιούμε το hummus di mare με λεμόνι και κάπαρη, το ηλιέλαιο και το νερό. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα squizzer.
2
Καλύπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στο πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα σε διάμετρο 26-28cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 2 cm.
3
Χρησιμοποιώντας τον δοσομετρητή απλώνουμε τη σάλτσα San Marzano ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς το στεφάνι.
4
Τοποθετούμε τη πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα.
5
Στη συνέχεια ψήνουμε στη πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, μέχρι η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
6
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ξεκινάμε να τοποθετούμε τα υλικά με την ακόλουθη σειρά: Spicemix del mondo Za’atar, Φιλέτα Αντζούγιας, Κάπαρη με κοτσάνι, Hummus di mare αντζούγια με λεμόνι και κάπαρη, Τραγανά φύλλα κάπαρης, Crumble μαύρου σκόρδου.
alt

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE