https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2017

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα με τριλογία πουρέ λαχανικών και σάλτσα gravy

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 5m
μεριδες6

υλικα

εκτελεση

Για τη γαλοπούλα
1
Αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές με αλάτι και cacao pepper μπαχάρι – βατόμουρο.
2
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το τυρί με την κρέμα γλυκοκολοκύθας και την ποικιλία 8 είδη μανιταριών trifolati.
3
Απλώνουμε τη γαλοπούλα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια με το δέρμα από την κάτω πλευρά.
4
Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κρέατος και κατά μήκος, φτιάχνοντας ένα “λουκάνικο” και μετά κλείνουμε τη γαλοπούλα όχι πολύ σφιχτά σε ρολό, κοιτάζοντας η γέμιση να παραμείνει στο κέντρο.
5
Βάζουμε το κρέας πάνω σε μια μεμβράνη περιτυλίγματος και το τυλίγουμε σφιχτά και σταυρωτά για να το στεγανοποιήσουμε τελείως.
6
Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και βράζουμε τη γαλοπούλα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή αν διαθέτουμε roner τη βάζουμε στους 64 βαθμούς για 3 ώρες. Και στις δύο περιπτώσεις κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό.
Για τους πουρέδες
1
Σε τρεις μικρές κατσαρόλες βάζουμε τα λαχανικά με 100 γραμμάρια βούτυρο την κάθε μια και 100 γραμμάρια νερό, αλατίζουμε και βράζουμε σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά για να μπορέσουν να πολτοποιηθούν.
2
Τα κάνουμε πουρέ και τα περνάμε από ψιλή σίτα για να αποκτήσουν κρεμώδη και λεία υφή.
3
Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαχανικά για δύο-τρία λεπτά και τα κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό.
4
Για να σερβίρουμε, σοτάρουμε τη γαλοπούλα, προσεκτικά σε καυτό βούτυρο κλαριφιέ ή σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει από έξω και να ζεσταθεί από μέσα.
5
Αφού ροδίσει την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν την κόψουμε.
6
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τους πουρέδες και στολίζουμε με τα λαχανικά αφού τα έχουμε σοτάρει ελαφρώς σε βούτυρο χωρίς να αλλάξουν χρώμα.
7
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες των 2-3 εκατοστών και τη βάζουμε και αυτή στο πιάτο.
Για τη σάλτσα
1
Σε ένα καυτό τηγάνι, βάζουμε τη gravy sauce μαζί με το πετιμέζι και το θυμάρι μέχρι να μειωθούν στο 1/3 και να δέσουν μεταξύ τους.
Για το σερβίρισμα
1
Διακοσμούμε το πιάτο με τη σάλτσα, το cacao pepper και τις φύτρες.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Φανερωμένος Μιχάλης για την συνταγή και το Kitchen Bar για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE