Ιούνιος 2017
Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι
Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h & 40m
εκτελεση2h & 45m
μεριδες6
υλικα
εκτελεση
Για τα φαλάφελ
1
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα ρεβυθιού, τα ρεβύθια , το φιλέτο μπακαλιάρου, το αλεύρι και 100 γραμμάρια πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ.
2
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε το φαλάφελ.
3
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
4
Μόλις κρυώσει το μείγμα, πλάθουμε τα φαλάφελ και τα πανάρουμε σε αλεύρι, αυγό και gomasio πράσινα βότανα ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδικασία παναρίσματος.
5
Τέλος, τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για το τηγανητό ρύζι με πλιγούρι
1
Βράζουμε το μαύρο ρύζι για 20 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό.
2
Μουλιάζουμε το πληγούρι σε ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει.
3
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα δύο υλικά σε ένα wok και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου.
4
Τέλος, προσθέτουμε το πέστο λεμόνι και σερβίρουμε.
Για το πράσινο κάρυ
1
Αραιώνουμε το πράσινο ταϊλανδέζικο κάρυ με 100ml ζωμό κοτόπουλο και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση.
Για το σερβίρισμα
1
Περνάμε τα φαλάφελ σε σουβλάκι και τα τοποθετούμε πάνω από το πράσινο κάρυ. Συνοδεύουμε με mexican mole yucatan, lime και πίτες.

περισσοτερες συνταγες

our recipes
κυρίως•1h & 15m
Απρίλιος 2017
Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια
Σαλάτα με από φακές, αγκινάρες, γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια, πολύχρωμα ντοματίνια και φοκάτσια με spicemix del Mondo Flamenco
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κυρίως•45m
Φεβρουάριος 2017
Μοσχαράκι ραγού με τηγανιτή πολέντα
Μοσχαράκι ραγού με τηγανιτή πολέντα
διαβαστε τη συνταγη