https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2017

Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι

Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h & 40m
εκτελεση2h & 45m
μεριδες6

υλικα

εκτελεση

Για τα φαλάφελ
1
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα ρεβυθιού, τα ρεβύθια , το φιλέτο μπακαλιάρου, το αλεύρι και 100 γραμμάρια πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ.
2
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε το φαλάφελ.
3
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
4
Μόλις κρυώσει το μείγμα, πλάθουμε τα φαλάφελ και τα πανάρουμε σε αλεύρι, αυγό και gomasio πράσινα βότανα ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδικασία παναρίσματος.
5
Τέλος, τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για το τηγανητό ρύζι με πλιγούρι
1
Βράζουμε το μαύρο ρύζι για 20 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό.
2
Μουλιάζουμε το πληγούρι σε ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει.
3
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα δύο υλικά σε ένα wok και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου.
4
Τέλος, προσθέτουμε το πέστο λεμόνι και σερβίρουμε.
Για το πράσινο κάρυ
1
Αραιώνουμε το πράσινο ταϊλανδέζικο κάρυ με 100ml ζωμό κοτόπουλο και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση.
Για το σερβίρισμα
1
Περνάμε τα φαλάφελ σε σουβλάκι και τα τοποθετούμε πάνω από το πράσινο κάρυ. Συνοδεύουμε με mexican mole yucatan, lime και πίτες.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE