Κατηγορία: Sweet & Sour
Ποτήρι σερβιρίσματος: Τύπου old fashion
Χρόνος προετοιμασίας: 3 μέρες
Υλικά για 8 άτομα:
- 320 ml. Vodka
- 200 γρ. Φρέσκιες Φράουλες
- 250 ml Ξύδι Φράουλας
- 450 γρ. Ζάχαρη
- 15 γρ. Fruit pepper φρούτα του δάσους
- 200 ml λικέρ Μαστίχα
- 10 γρ. Τραγανό ρύζι με Μέντα
- 80 ml Χυμό Lime
- 600 ml Νερό
- 350 ml. Σιρόπι Μήλου
- 70 γρ. Cold/Hot espuma
- 1 Σιφόν του 1Λιτ.
- 2 Αμπούλες Κρέμας
- Μείγμα Λουλουδιών
Εκτέλεση:
- Για το Shrub Φράουλας:
- Mέσα σε ένα βάζο βάζουμε το ξύδι φράουλας, τις φρέσκιες φράουλες και το fruit pepper φρούτα του δάσους και το σφραγίζουμε,
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες και ανά τακτά διαστήματα το κουνάμε.
- Στη συνέχεια το σουρώνουμε, προσθέτουμε ζάχαρη 450γρ και ανακατεύουμε σιγά σιγά στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μετά το τοποθετούμε σε μπουκάλι και το βάζουμε ψυγείο.
- Για τον αρωματισμό της μαστίχας:
- Τοποθετούμε το λικέρ μαστίχας και το τραγανό ρύζι με μέντας σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά (Μέθοδος cold infusion).
- Έπειτα, σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι.
- Για τη δημιουργία του αφρού μήλου
- Σε ένα Σιφόν τοποθετούμε το νερό, το σιρόπι μήλου το cold/ hot espuma και φορτώνουμε με 2 αμπούλες.
Αναλογίες:
- 40ml Vodka
- 30ml Shrub Φράουλας
- 20ml Mastiha liqueur αρωματισμένη με ρύζι μέντας
- 10ml Χυμό Lime
- Αφρός από πράσινο μήλο
- Μείγμα λουλουδιών
Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.
