Συνταγές Magna Carta Mixology

Sunset

Κατηγορία: Sweet & Sour

Ποτήρι σερβιρίσματος: Τύπου old fashion

Χρόνος προετοιμασίας: 3 μέρες

Υλικά για 8 άτομα:

  1. 320 ml. Vodka
  2. 200 γρ. Φρέσκιες Φράουλες
  3. 250 ml Ξύδι Φράουλας
  4. 450 γρ. Ζάχαρη
  5. 15 γρ. Fruit pepper φρούτα του δάσους
  6. 200 ml λικέρ Μαστίχα
  7. 10 γρ. Τραγανό ρύζι με Μέντα
  8. 80 ml Χυμό Lime
  9. 600 ml Νερό
  10. 350 ml. Σιρόπι Μήλου
  11. 70 γρ. Cold/Hot espuma
  12. 1 Σιφόν του 1Λιτ.
  13. 2 Αμπούλες Κρέμας
  14. Μείγμα Λουλουδιών

Εκτέλεση:

  1. Για το Shrub Φράουλας:
    • Mέσα σε ένα βάζο βάζουμε το ξύδι φράουλας, τις φρέσκιες φράουλες και το fruit pepper φρούτα του δάσους και το σφραγίζουμε,
    • Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες και ανά τακτά διαστήματα το κουνάμε.
    • Στη συνέχεια το σουρώνουμε, προσθέτουμε ζάχαρη 450γρ και ανακατεύουμε σιγά σιγά στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Μετά το τοποθετούμε σε μπουκάλι και το βάζουμε ψυγείο.
  2. Για τον αρωματισμό της μαστίχας:
    • Τοποθετούμε το λικέρ μαστίχας και το τραγανό ρύζι με μέντας σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά (Μέθοδος cold infusion).
    • Έπειτα, σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι.
  3. Για τη δημιουργία του αφρού μήλου
    • Σε ένα Σιφόν τοποθετούμε το νερό, το σιρόπι μήλου το cold/ hot espuma και φορτώνουμε με 2 αμπούλες.

Αναλογίες:

  1. 40ml Vodka
  2. 30ml Shrub Φράουλας
  3. 20ml Mastiha liqueur αρωματισμένη με ρύζι μέντας
  4. 10ml Χυμό Lime
  5. Αφρός από πράσινο μήλο
  6. Μείγμα λουλουδιών

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: