Νοέμβριος 2023
Zucca dell’artista
Μία πίτσα με βάση την γλυκοκολοκύθα, φέτες από porchetta, scarmozza και κρέμα φασκόμηλο
τυπος αλευριουFarina “Costa D’ Amalfi” tipo 0
ενυδατωση70%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςIndirect-Biga
υλικα
εκτελεση
1
Καλύπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στον πάγκο , και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 26-28cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 4 cm.
2
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε τη κρέμα γλυκοκολοκύθας ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις .
3
Τοποθετούμε τις φέτες porchetta και τη scarmozza έτσι ώστε να καλύψουμε τη μεγαλύτερη επιφάνεια της πίτσας.
4
Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ψήνουμε στη πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, ωσότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
5
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε με κρέμα φασκόμηλο, spice oil πράσινα βότανα και τηγανιτό κρεμμύδι.
6
Τέλος τρίβουμε fruit pepper λεμόνι και ελάχιστο Fleur de sel.




Ευχαριστούμε,
την εταιρεία P Concept για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.