Απρίλιος 2017
Πατέ από συκώτι πεσκανδρίτσας με καραμελωμένα κρεμμύδια
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια40m
εκτελεση45m
μεριδες5
υλικα
εκτελεση
1
Πλένουμε το συκώτι και το ισορροπούμε σε ζεστό νερό.
2
Αφού έχει ήδη μαλακώσει το βούτυρο, το προσθέστε στον κόφτη ή στο Thermomix μαζί με το συκώτι, το gomasio classic, το Fruit Pepper Φρουτα του δάσους και το σχοινόπρασο.
3
Πλάθετε το συκώτι σε ρολό με τη βοήθεια ενός ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο ή στο chiller.
4
Κόβουμε τα γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια στη μέση και τα περνάμε από ένα ζεστό τηγάνι.
5
Με το μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε το ξύδι με τη μαρμελάδα άγριο σύκο.
6
Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
7
Απλώστε στις φέτες ψωμιού το Spice Oil καπνιστή πάπρικα – Jalapeno.
8
Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.



Ευχαριστούμε,
τον chef Θεόδωρος Γκαβέζος για την συνταγή και το Marina Seafood Restaurant για τη φιλοξενία.