Κατηγορία: Sweet & Sour
Ποτήρι σερβιρίσματος: Coupette
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα:
- Για τον αρωματισμό της τεκίλας
- 500 ml Λευκή Tequila
- 7 γρ. Πιπεριά Espelette D.O.P.
- Coredial Mango
- 600 ml Φρεσκοστυμμένο χυμό από Mango
- 250 γρ. Ζάχαρη
- 20 γρ. Fruit pepper Φρούτα του δάσους
- 150 ml Ξύδι Mango
- 8 γρ. Citric Acid
- Για τη πούδρα
- 20 ml Χυμός Lime
- 10 ml Abricot du Roussillon liqueur
Εκτέλεση:
- Για τον αρωματισμό της τεκίλας
- Μαγειρεύουμε τα δυο υλικά μαζί σε sous vide στους 40βαθμούς για 25 λεπτά.
- Μετά το τοποθετούμε σε μπουκάλι και το βάζουμε ψυγείο.
- Για το Cordial Mango
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σταθερά στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια το απομακρύνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μία ζελατίνη και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Τέλος το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και το τοποθετούμε στο ψυγείο
- Για τη πούδρα
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα thermix στους 70 βαθμούς και χτυπάμε για 15 λεπτά περίπου και ελέγχουμε μέχρι να γίνει πούδρα.
- Περνάμε τη πούδρα από μια σίτα και μετά τη τοποθετούμε σε μία κανελιέρα.
Αναλογίες:
- 50ml Tequila blanco infused with piment d espellete
- 30ml Cordial Mango
- 10ml Abricot du Roussillon liqueur
- 20ml lime
Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.