Συνταγές Magna Carta Mixology

Mexican Butterfly

Κατηγορία: Sweet & Sour

Ποτήρι σερβιρίσματος: Coupette

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Υλικά για 8 άτομα:

  1. Για τον αρωματισμό της τεκίλας
  2. Coredial Mango
  3. Για τη πούδρα
  4. 20 ml Χυμός Lime
  5. 10 ml Abricot du Roussillon liqueur 

Εκτέλεση:

  1. Για τον αρωματισμό της τεκίλας
    • Μαγειρεύουμε τα δυο υλικά μαζί σε sous vide στους 40βαθμούς για 25 λεπτά.
    • Μετά το τοποθετούμε σε μπουκάλι και το βάζουμε ψυγείο.
  2. Για το Cordial Mango
    • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σταθερά στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Στη συνέχεια το απομακρύνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μία ζελατίνη και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
    • Τέλος το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και το τοποθετούμε στο ψυγείο
  3. Για τη πούδρα
    • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα thermix στους 70 βαθμούς και χτυπάμε για 15 λεπτά περίπου και ελέγχουμε μέχρι να γίνει πούδρα.
    • Περνάμε τη πούδρα από μια σίτα και μετά τη τοποθετούμε σε μία κανελιέρα.

Αναλογίες:

  1. 50ml Tequila blanco infused with piment d espellete 
  2. 30ml Cordial Mango
  3. 10ml Abricot du Roussillon liqueur 
  4. 20ml lime

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: