Τύπος άλευρου: Blend for pizza “Tonda“
Μέθοδος ζύμωσης: Indirect – Biga
Ενυδάτωση: 75%
Χρόνος ωρίμανσης: 48 ώρες
Υλικά για 1 πίτσα:
- 300 γρ. Μπαλάκι Πίτσας
- 45 γρ .Κρέμα ταρτουφάτα σκούρα
- 45 γρ. Κρεμα γάλακτος
- 90 γρ. Stracciatella
- 70 γρ. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών (trifolati)
- 8 γρ. Περλες balsamico di Modena
- 8 τμχ. Carpaccio μαύρης τρούφας
- Πιπερι μαύρο Lampong
- 2 γρ. Καπνιστο Αλατι Viking
- Semola Rimacinata
Εκτέλεση:
- Καλυπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στο παγκο , και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 26-28cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 4 cm.
- Σε ένα δοχείο αναμιγνύουμε τη κρέμα γάλακτος με τη κρέμα ταρτουφάτα σκούρα.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα τρούφας ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις .
- Προσθέτουμε τη ποικιλία 8 είδη μανιταριών Trifolati απλώνοντας τα ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τη πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα.
- Στη συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας , ως ότου η πίτσα να ειναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
- Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε με dots από Stracciatella, φέτες carpaccio τρούφας και τις πέρλες balsamico.
- Τέλος, τρίβουμε μαύρο πιπέρι και ελάχιστο καπνιστό αλάτι Viking.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.