https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Αύγουστος 2023

Απλότητα

Ένα milkwashed κοκτέιλ με βάση το λικέρ πορτοκαλι, cordial απο τροπικά φρούτα και crumble εξωτικών φρούτων

ποτηριOld fashioned
κατηγοριαin the glass
προετοιμασια12h
μεριδες8

υλικα

εκτελεση

Για το cordial
1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι στους 80 βαθμούς και ανακατεύουμε αργά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2
Στη συνέχεια το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
3
Τέλος, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και στη συνέχεια ψυγείο.
Για τον αρωματισμό του Liqueur πορτοκάλι
1
Τοποθετούμε τα 2 υλικά μαζί και ακολουθάμε τη μέθοδο Cold infusion για 15 λεπτά.
2
Για τη πούδρα, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα thermix στους 70 βαθμούς και χτυπάμε για 15 λεπτά περίπου και ελέγχουμε μέχρι να γίνει πούδρα.
Για το Milkwash
1
Σε έναν δοσομετρητή των 5 λίτρων τοποθετούμε 440 ml Λευκό ρούμι, 200 ml από το αρωματισμένο liqueur πορτοκάλι, 280 ml από το Cordial που δημιουργήσαμε και 120 ml Χυμό lime.
2
Σε έναν άλλον δοσομετρητή τοποθετούμε το πλήρες γάλα.
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το προϊόν μας από το 1ο δοσομετρητή σε αυτόν που έχουμε το γάλα. (Πάντα το Cocktail μέσα στο γάλα και όχι το αντίθετο)
4
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
5
Μετά από 12 ώρες το αφαιρούμε και το σουρώνουμε σε ένα superbag ( 100micro )
6
Για να το καθαρίσουμε εντελώς και να γίνει σχεδόν διάφανο το cocktail μας το περνάμε και από φίλτρο V60.
7
Τοποθετούμε σε μπουκάλια και έπειτα στο ψυγείο.
Για την πούδρα εξωτικών φρούτων
1
Τοποθετούμε το crumbe στο Thermomix για 20 λεπτά σε 60Vc.

1x Cocktail

130 ml Premix Milkwashed Cocktail

alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE