https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2024

Beetroot Symphony

κατηγοριασαλάτα
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 5m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Αλατίζουμε τα παντζάρια και αφού προσθέσουμε το θυμάρι και το ελαιόλαδο, τυλίγουμε με λάδοκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
2
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την πάστα ταμάρινδου με το ξύδι φραμπουάζ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει.
3
Χρησιμοποιώντας ενα τηγάνι, ψήνουμε το καπνιστό χέλι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
4
Μόλις είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και στην συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Δίνουμε σχήμα με ένα κουπάτ της αρεσκείας μας.
5
Ξεκινάμε το στήσιμο του πιάτου μας χρησιμοποιώντας ως βάση τα παντζάρια. Έπειτα προσθέτουμε το dressing που δημιουργήσαμε προηγουμένως μαζί με το ξύδι παντζάρι και το καπνιστό χέλι σε κομμάτια.
6
Στολίζουμε με τα σμέουρα και τα βατόμουρα κομμένα στη μέση, πασπαλίζουμε με πούδρα παντζάρι και το crumble παντζάρι – σουσάμι και τελειώνουμε το πιάτο με φύτρες της αρεσκείας μας.
7
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of first sponsorImage of second sponsor

Ευχαριστούμε,

τον chef Γιώργος Τσόλκας για την συνταγή και το Okio για τη φιλοξενία.

Επίσης, ευχαριστούμε την εταιρεία Costos S.A. για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE