https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2024

Rustic Rumble

Κοκκινιστό ζυγούρι με κριθαρακι, σάλτσα gravy, κρέμα πεκορίνο και τραγανό crumble τομάτας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια0m
εκτελεση2h
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το ζυγούρι μαζί με 150 gr. κρεμμύδι, 100 gr. καρότο, το σέλερι και τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης.
2
Σβήνουμε με 50 ml κόκκινο κρασί, προσθέτουμε την gravy και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα.
3
Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε την κρέμα πεκορίνο με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι kampot.
4
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το καρότο και αφού προσθέσουμε το κριθαράκι, σβήνουμε με το υπόλοιπο κόκκινο κρασί.
5
Στην συνέχεια, προσθέτουμε σε 3-4 δόσεις τον ζωμό απο το ζυγούρι και δένουμε με το βούτυρο.
6
Τέλος, τοποθετούμε το κριθαράκι σε ένα βαθύ πιάτο και περιχύνουμε την κρέμα πεκορίνο. Προσθέτουμε το ζυγούρι στην μία πλευρά και διακοσμούμε το υπόλοιπο πιάτο με την perla rossa και το crumble τομάτας.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Δημήτρης Σχοινάς για την συνταγή και το Μετόχι για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE