https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2025

Seashell's Treasure

Ενα κρύο ορεκτικό με μαριναρισμένο, dry aged τόνο, ζυμαρικά conchiglioni rigati και πέρλες απο λευκό βαλσάμικο με λεμόνι

κατηγοριακρύο ορεκτικό
προετοιμασια40m
εκτελεση50m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και αφού τα κρυώσουμε τα λαδώνουμε ελαφρώς.
2
Κόβουμε τον τόνο σε μικρό καρέ και τον μαρινάρουμε για 5 λεπτά με shoyu, ελαιόλαδο, fleur de sel, ξύσμα Lime, σχοινόπρασο, μισή πιπεριά chilli και μάνγκο αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε.
3
Βάζουμε το prosecco σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις αυτό κατέβει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το xanthan gum. Απλώνουμε σε ένα ταψί και το τοποθετούμε σε chiller για τουλάχιστον 40' μέχρι να παγώσει καλά.
4
Ρίχνουμε τα αγγούρια σε έναν αποχυμωτή, στην συνέχεια προσθέτουμε τον φυσικό χυμό lime και ανακατεύουμε καλά.
5
Στήνουμε το πιάτο μας τοποθετώντας στον κέντρο του τον χυμό αγγουριού. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με τον dry aged τόνο και διακοσμούμε με flakes από chilli, πέρλες βαλσάμικου με λεμόνι, φύτρες παντζαριού και μερικές σταγόνες λάδι από κουκούτσι σταφυλιού.
6
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

τον chef Χαράλαμπος Αντωνίου για την συνταγή και το Αφρόψαρο για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE