https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2020

Έξω από τα νερά μου

Παντρεμένα φιλέτα μπαρμούνι με πατέ St. Jacques, κρουστά από nduja και λιαστά τραγανά πεπερόνι, μαύρη κινόα και σούπα από κίτρινη passata

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση45m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια κρατώντας τα δύο φιλέτα ενωμένα από την ουρά.
2
Αλατίζουμε και καρυκεύουμε με το season pepper φύκια, σκόρδο, εσαλότ και στη συνέχεια προσθέτουμε το πατέ St Jacques ανάμεσα από τα δύο φιλέτα.
3
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
4
Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, την nduja, το πάνκο, την καπνιστή πάπρικα, τα λιαστά τραγανά πεπερόνι σπασμένα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το μείγμα μας. Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τα μπαρμπούνια δημιουργώντας μια τραγανή κρουστά.
5
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε την κινόα και τη μαγειρεύουμε μέχρι να “σκάσει” και να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και στη συνέχεια την καρυκεύουμε με αλάτι, season pepper φύκια σκόρδο κρεμμύδι εσαλότ και ξύδι εσαλότ.
6
Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κίτρινη passata, το season pepper φύκια σκόρδο κρεμμύδι εσαλότ, το ξύδι εσαλότ και αλάτι και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Έπειτα σουρώνουμε σε μια ψιλή σίτα.
7
Σερβίρουμε τοποθετώντας το μπαρμπούνι στην μια πλευρά του πιάτου και δίπλα δημιουργούμε ένα στεφάνι με την κινόα όπου στην μέση τοποθετούμε τη σούπα από κίτρινες ντομάτες και γαρνίρουμε με τα δάκρυα κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE