https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2020

Salad bowl με noodles άλγης & καπνιστό χέλι

Πράσινα noodles άλγης με σιρόπι μήλου, ξύδι kaffir lime, λάδι σουσάμι και μαρμελάδα chorizo με καπνιστό χέλι και πέρλες ponzu

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα noodles μέχρι να μαλακώσουν και να μην κρατάνε στο δόντι, περίπου 10 λεπτά.
2
Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
3
Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το σιρόπι μήλου, το ξύδι kaffir lime, το λάδι από σουσάμι και τη μαρμελάδα chorizo και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε το dressing.
4
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρέσκο κόλιανδρο, κόβουμε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε μαζί με τα noodles μέσα στη μπασίνα.
5
Ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται.
6
Μ’ ένα φλόγιστρο καίμε το καπνιστό χέλι μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους.
7
Σερβίρουμε τα noodles σε ένα μπολ κι από πάνω τοποθετούμε το καπνιστό χέλι.
8
Γαρνίρουμε με gomasio, πέρλες ponzu και φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE