https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Ιούνιος 2020

Salad bowl με noodles άλγης & καπνιστό χέλι

Πράσινα noodles άλγης με σιρόπι μήλου, ξύδι kaffir lime, λάδι σουσάμι και μαρμελάδα chorizo με καπνιστό χέλι και πέρλες ponzu

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon20m
εκτελεσηdot icon30m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα noodles μέχρι να μαλακώσουν και να μην κρατάνε στο δόντι, περίπου 10 λεπτά.
2
Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
3
Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το σιρόπι μήλου, το ξύδι kaffir lime, το λάδι από σουσάμι και τη μαρμελάδα chorizo και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε το dressing.
4
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρέσκο κόλιανδρο, κόβουμε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε μαζί με τα noodles μέσα στη μπασίνα.
5
Ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται.
6
Μ’ ένα φλόγιστρο καίμε το καπνιστό χέλι μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους.
7
Σερβίρουμε τα noodles σε ένα μπολ κι από πάνω τοποθετούμε το καπνιστό χέλι.
8
Γαρνίρουμε με gomasio, πέρλες ponzu και φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο.
alt

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE