https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Οκτώβριος 2017

Spaghetti alla Chitarra με θαλασσινά

Spaghetti alla Chitarra με γαρίδες, μύδια και καλαμάρι και πέστο Cetarese

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια15m
εκτελεση20m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα θαλασσινά.
2
Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μείγμα για παέγια και μαζί με τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι δημιουργούμε μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
3
Σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.
4
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε μια μπασίνα με μια τσιμπίδα μεταφέροντας και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
5
Προσθέτουμε το πέστο cetarese, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
6
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα κι από επάνω τοποθετούμε τα θαλασσινά περιχύνοντας και την παχύρρευστη σάλτσα.
7
Τέλος, διακοσμούμε τα πιάτα με τις πέρλες λεμονιού, το season pepper φύκια λεμόνι και το αλάτι μπλε Περσίας.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE