Συνταγές Guest Chef

Beetroot Symphony

Κατηγορία: Σαλάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

Εκτέλεση:

  1. Αλατίζουμε τα παντζάρια και αφού προσθέσουμε το θυμάρι και το ελαιόλαδο, τυλίγουμε με λάδοκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
  2. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την πάστα ταμάρινδου με το ξύδι φραμπουάζ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει.
  3. Χρησιμοποιώντας ενα τηγάνι, ψήνουμε το καπνιστό χέλι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Μόλις είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και στην συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Δίνουμε σχήμα με ένα κουπάτ της αρεσκείας μας.
  5. Ξεκινάμε το στήσιμο του πιάτου μας χρησιμοποιώντας ως βάση τα παντζάρια. Έπειτα προσθέτουμε το dressing που δημιουργήσαμε προηγουμένως μαζί με το ξύδι παντζάρι και το καπνιστό χέλι σε κομμάτια.
  6. Στολίζουμε με τα σμέουρα και τα βατόμουρα κομμένα στη μέση, πασπαλίζουμε με πούδρα παντζάρι και το crumble παντζάρι – σουσάμι και τελειώνουμε το πιάτο με φύτρες της αρεσκείας μας.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε τo εστιατόριο Okio για τη φιλοξενία.

Chef: Γιώργος Τσόλκας

Ευχαριστούμε την εταιρεία Costos SA για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

costos logo 1
Tags: