Κατηγορία: Σαλάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 6 τμχ. Μεσαία παντζάρια (κόκκινα)
- 6 τμχ. Μεσαία παντζάρια (κίτρινα)
- 6 τμχ. Σμέουρα
- 6 τμχ. Βατόμουρα
- 8 gr. Crumble παντζάρι – σουσάμι
- 10 gr. Ξύδι φραμπουάζ
- 10 gr. Ξύδι παντζάρι
- 2 gr. Πούδρα παντζάρι
- 4 gr. Σουσάμι με umeboshi
- Fleur de sel
- 40 gr. Πάστα Ταμάρινδου
- 8 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 20 gr. Ελαιόλαδο
- 20 gr. Ηλιέλαιο
- 40 gr. Καπνιστό χέλι
Εκτέλεση:
- Αλατίζουμε τα παντζάρια και αφού προσθέσουμε το θυμάρι και το ελαιόλαδο, τυλίγουμε με λάδοκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
- Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την πάστα ταμάρινδου με το ξύδι φραμπουάζ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει.
- Χρησιμοποιώντας ενα τηγάνι, ψήνουμε το καπνιστό χέλι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και στην συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Δίνουμε σχήμα με ένα κουπάτ της αρεσκείας μας.
- Ξεκινάμε το στήσιμο του πιάτου μας χρησιμοποιώντας ως βάση τα παντζάρια. Έπειτα προσθέτουμε το dressing που δημιουργήσαμε προηγουμένως μαζί με το ξύδι παντζάρι και το καπνιστό χέλι σε κομμάτια.
- Στολίζουμε με τα σμέουρα και τα βατόμουρα κομμένα στη μέση, πασπαλίζουμε με πούδρα παντζάρι και το crumble παντζάρι – σουσάμι και τελειώνουμε το πιάτο με φύτρες της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε τo εστιατόριο Okio για τη φιλοξενία.
Chef: Γιώργος Τσόλκας
Ευχαριστούμε την εταιρεία Costos SA για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.