Συνταγές Magna Carta Mixology

Miami Vice

Κατηγορία: Stir 

Ποτήρι σερβιρίσματος: Short glass

Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα 

Υλικά για 8 cocktail: 

  1. Για τον αρωματισμό του Rum: 
    • 600 ml Rum
    • 130 gr Φυστικοβούτυρο
    • 60 gr Miso (Λευκό)
  2. Για το cordial βερίκοκο:  
  3. Για το ice cream milkwash:
    • 500gr Παγωτό Βανίλια Μαδαγασκάρης
  4. Για το gel ρόδι:

Εκτέλεση: 

  1. Για τον αρωματισμό του Rum:
    • Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε sous vide 50V για 2,5 ώρες. 
    • Αφήνουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες. 
    • Σούρωνουμε σε superbag και περνάμε από φίλτρο V60. 
    • Εμφιαλώνουμε και έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο. 
  2. Για τo cordial βερίκοκο:
    • Tοποθετούμε τα βερίκοκα και την ζάχαρη σε ένα vacuum bag και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες.  
    • Σουρώνουμε και στη συνεχεια προσθετουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ενα κατσαρολακι και ζεσταινουμε στους 60 βαθμους για
      10 λεπτα.
    • Εμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  3. Για το ice cream milkwash:
    • Αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να λιώσει με φυσικό τρόπο.
    • Σε έναν δοσομετρητή, ανακατεύουμε τα υλικά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε εναν άλλο δοσομετρητή οπου έχουμε ήδη τοποθετήσει το λιωμένο παγωτό. Προσέχουμε πάντα να τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο παγωτό και όχι το αντίθετο.
    • Αφού το αφήσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, σουρώνουμε σε ένα superbag και περνάμε απο φίλτρο V60.
    • Eμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Για το gel ρόδι:
    • Tοποθετούμε τα ρόδια και την ζάχαρη σε ένα vacuum bag και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες.  
    • Σουρώνουμε και στη συνεχεια προσθετουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ενα κατσαρολακι, βράζουμε το μείγμα και μόλις φουσκώσει το αποσύρουμε απο την φωτιά.
    • Μόλις το μείγμα ηρεμήσει, καίμε τις φουσκάλες με ένα φλόγιστρο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
    • Τοποθετούμε το μείγμα στο thermomix, χτυπάμε ελάχιστα και στην συνέχεια το περνάμε απο σίτα.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα μπιμπερό και αφήνουμε στο ψυγείο.

Αναλογίες: 

  1. 110 ml Premix Cocktail Milkwashed
  2. Gel ρόδι

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: