Κατηγορία: Stir
Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball
Χρόνος προετοιμασίας: 1 μέρα
Υλικά για 8 cocktail:
- Για τον αρωματισμό της Vodka:
- 500 ml Vodka
- 30 gr Ρόκα
- Για το cordial αχλάδι:
- 600 gr Αχλάδια κομμένα σε φέτες
- 350 gr Ζάχαρη Panela
- 200 ml Ξύδι αχλάδι με βανίλια Μαδαγασκάρης
- 200 ml Νερό
- 100 ml Λικέρ αχλάδι
- 7 gr Malic acid
- Για το ice cream milkwash:
- 120 ml Sweet Vermouth
- 50 ml Dry Vermouth
- 100 ml Λικέρ κεράσι
- 250 ml Φυσικός χυμός λεμονιού
- 400 ml Γάλα
- Για την πίκλα αχλάδι:
- 250 gr Αχλάδια κομμένα σε φέτες
- 350 gr Ζάχαρη Panela
- 100 ml Λικέρ κεράσι
- 150 ml Rice vinegar with Sakura cherry blossom
- 2 gr Αλάτι
- 200 ml Νερό
Εκτέλεση:
- Για τον αρωματισμό της Vodka:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος και αφήνουμε για 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σουρώνουμε σε φίλτρο V60, εμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για τo cordial αχλαδιού:
- Tοποθετούμε τα αχλάδια και την ζάχαρη σε ένα vacuum bag και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες.
- Σουρώνουμε και στη συνεχεια προσθετουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ενα κατσαρολακι και ζεσταινουμε στους 60 βαθμους για 10 λεπτα.
- Εμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για το milkwash:
- Σε έναν δοσομετρητή, ανακατεύουμε τα υλικά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε εναν άλλο δοσομετρητή οπου έχουμε ήδη τοποθετήσει το γάλα. Προσέχουμε πάντα να τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο γάλα και ποτέ το αντίθετο.
- Αφού το αφήσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, σουρώνουμε σε ένα superbag και περνάμε απο φίλτρο V60.
- Eμφιαλώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για την πίκλα αχλαδιού:
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού το μείγμα.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα βάζο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αναλογίες:
- 120 ml Premix Cocktail Milkwashed
- Πίκλα αχλαδιού
Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.