Κατηγορία: Ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 gr. Κρέμα Σπανάκι
- 150 gr. Κρέμα Τσουκνίδα
- 200 gr. Πράσο
- 220 gr. Κρεμμύδι (ξερό)
- 400 gr. Πατάτες
- 10 gr. Άνηθο
- 1.6 lt Ζωμό λαχανικών
- 200 gr. Κρέμα γάλακτος
- 60 gr. Φυσικός χυμός λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300 gr. Ρύζι Nero
- 5 gr. Fruit pepper λεμόνι
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- 200 gr. Χωριάτικο ψωμί
- 10 gr. Spice oil ψητό σκόρδο – χουακατάι
- Spicemix del mondo Za’ atar (Middle East)
- Λαδι από ήμερη κάναβη
- Τσαλαφούτι
Εκτέλεση:
- Για την σούπα:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε 1 λίτρο απο τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
- Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα σπανάκι, την κρέμα τσουκνίδας και τον άνηθο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλεντερ μέχρι να γίνει η σούπα μας βελουτέ.
- Τέλος, προσθέτουμε τον φυσικό χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρί και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τα arancini:
- Αφήνουμε το μαύρο ρύζι σε άφθονο νερό για 2 ώρες και στη συνέχεια ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Βράζουμε με το ζωμό, το αλάτι, το fruit pepper λεμόνι και όταν είναι έτοιμο το χτυπάμε στο thermomix για 50 δευτερόλεπτα στην 5η ταχύτητα μέχρι να σπάσει το ρύζι και να βγάλει το άμυλο.
- Απλώνουμε σε λαδόκολλα και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τηγανίζουμε με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να τραγανίσουν.
- Για τα κρουτόν από χωριάτικο ψωμί:
- Κοβουμε το ψωμί σε χοντρά κομμάτια χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
- Μαρινάρουμε με το spice oil ψητό σκόρδο – χουακατάι και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Για το στήσιμο:
- Τοποθετούμε την σούπα σε μπωλ μαζί με τα arancini, το κρουτόν απο χωριάτικο ψωμί και το Spicemix del mondo Za’ atar (Middle East). Τελειώνουμε με λίγο λάδι ήμερης κάναβης και μια κουταλιά κρεμώδη τυρί τσαλαφούτι.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Costos SA για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.