Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- Παναρισμένος μπακαλιάρος
- 400 γρ. μπακαλιάρο
- 30 γρ. humus di mare (αντζούγια, λεμόνι, κάπαρη)
- 50 γρ. Σάλτσα onion & sweet chili
- 10 γρ. Season pepper φύκια λεμόνι
- 60 γρ. Arrow root αλεσμένο
- 150 γρ. πανάρισμα 4 είδη πιπεριού
- 20 ml. Λάδι από σουσάμι
- 20 γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Bao Burger
- 235 γρ. νερό
- 30 γρ. ηλιέλαιο
- 9 γρ. μαγιά ξερή
- 7 γρ. baking powder
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 γρ. αλάτι
- Μαγιονέζα θαλασσινών
- 6 κρόκους
- Ηλιέλαιο
- 80 γρ. Πέστο Cetarese
- 10 ml. Ξύδι με τζίντζερ
- Σαλάτα με φύκια
- 30 γρ. Αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών (5 είδη)
- Ζεστό νερό
- 20 γρ. λόλο ρόσο
- Γαρνιτούρα
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για το παναρισμένο μπακαλιάρο:
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φιλέτα 100 γρ. το καθένα.
- Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το hummus di mare αντζούγια-λεμόνι-κάπαρη, τη σάλτσα onion & sweet chili, το season pepper φύκια λεμόνι, το λάδι από σουσάμι, τον κόλιανδρο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα για να μαρινάρουμε τον μπακαλιάρο αλλά και για να κολλήσει το πανάρισμα επάνω στα φιλέτα.
- Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα στο μπολ με το μείγμα κι έπειτα πανάρουμε τα φιλέτα με το πανάρισμα 4 είδη πιπεριού.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
- Σ’ ένα φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Για το bao burger:
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 75 γραμμάρια ζάχαρη, 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά, 4 γραμμάρια αλάτι και 7 γραμμάρια baking powder.
- Κόβουμε σε κομμάτια τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό – τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω από το νερό και πάνω της τα bao buns μέχρι να φουσκώσουν.
- Για τη μαγιονέζα θαλασσινών:
- Σ’ ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το πέστο cetarese και το ξύδι τζίντζερ και προσθέτουμε σιγά σιγά ηλιέλαιο μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαγιονέζα.
- Για τη σαλάτα φυκιών:
- Τοποθετούμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών (5 είδη) σ’ ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσουν.
- Έπειτα, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
- Αναμειγνύουμε τα φύκια με το λόλο ρόσο.
- Τέλος σερβίρουμε το bao burger και γαρνίρουμε με seaweed nachos.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας