Συνταγές Magna Carta

Spaghetti alla Chitarra με θαλασσινά

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδα:

  1. 500 γρ. Spaghetti Alla Chitarra
  2. 300 γρ. Γαρίδες φρέσκιες καθαρισμένες
  3. 350 γρ. Μύδια
  4. 150 γρ. Καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο ροδέλες 
  5. 50 γρ. Μείγμα για Παέγια – ρύζι
  6. 60 γρ. Λευκό κρασί 
  7. 70 γρ. Πέστο Cetarese
  8. Ελαιόλαδο
  9. Αλάτι μπλε Περσίας κατά προτίμηση
  10. Season pepper φύκια-λεμόνι κατά προτίμηση
  11. Πέρλες balsamico με άρωμα λεμόνι κατά προτίμηση

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τα θαλασσινά.
  2. Έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μείγμα για παέγια και μαζί με τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι δημιουργούμε μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  3. Σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  4. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε μια μπασίνα με μια τσιμπίδα μεταφέροντας και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε το πέστο cetarese, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα κι από επάνω τοποθετούμε τα θαλασσινά περιχύνοντας και την παχύρρευστη σάλτσα.
  7. Τέλος, διακοσμούμε τα πιάτα με τις πέρλες λεμονιού, το season pepper φύκια λεμόνι και το αλάτι μπλε Περσίας.
Tags: