https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2025

Nutty and Nice

Ένα build up κοκτέιλ με αρωματισμένο ρούμι και σπιτική σόδα guava

ποτηριHighball
κατηγοριαbuild up
προετοιμασια24h
μεριδες8

υλικα

εκτελεση

Για τον αρωματισμό του Rum:
1
Τοστάρουμε το Βhoutan σε ένα τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα του.
2
Στην συνέχεια, αδειάζουμε μαζί με το ρούμι σε μια σακούλα vacuum και τα μαγειρεύουμε με την τεχνική του sous vide για 2 ώρες στους 50 βαθμούς.
3
Μόλις κρυώσει επαρκώς, περνάμε το μείγμα απο φίλτρο V60, εμφιαλώνουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για την σόδα Guava:
1
Τοποθετούμε τον πουρέ στο Thermomix μαζί με 100 gr. νερό και 2 gr. pectinase. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά στο 50 βαθμούς σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και σουρώνουμε σε φίλτρο V60.
2
Αναμειγνύουμε το καθαρό πλέον υγρό guava με την ζάχαρη σε αναλογία 1:1, δημιουργώντας ενα σιρόπι.
3
Για να δημιουργήσουμε την σόδα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δοσομετρητή 200 ml σιρόπι guava, 600 ml νερό, 3 gr. Citric acid, 1.5 gr. Malic acid και μια πρέζα αλάτι.
4
Αναμειγνύουμε καλά και αφού αδειάσουμε το μείγμα σε ενα μπουκάλι ανθράκωσης, ανθρακώνουμε 2 φορές.
Για τη γαρνιτούρα:
1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τα καρύδια και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
2
Στην συνέχεια σουρώνουμε και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ενα τηγάνι και τηγανίζουμε τα καρύδια μέχρι να χρυσαφίσουν.
4
Αφαιρούμε απο την φωτιά και πασπαλίζουμε με fleur de sel με Vanilla.

1x Cocktail

60 ml Infused Rum

Top Up Homemade Guava Soda

Καραμελωμένα καρύδια

alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE