https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Αύγουστος 2025

Sunday Orchard

Gin με άρωμα φασκόμηλου, yuzu oleo vermouth και kumquat σε ένα κοκτέιλ βοτανικής δροσιάς και φρουτώδους ισορροπίας.

ποτηριdot iconHigh Coupette
κατηγοριαdot iconshake
προετοιμασιαdot icon5h
μεριδεςdot icon8

υλικα

εκτελεση

Για τον αρωματισμό του Gin:
1
Μαγειρεύουμε τα υλικά μας σε Sous vide για 1 ώρα στους 40 βαθμούς και στην συνέχεια περνάμε την σακούλα σε ενα μπωλ με παγωμένο νερό και πάγο οπου και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
2
Σουρώνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο V60 και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι και αφήνουμε στο ψυγείο.
Για το vermouth oleo:
1
Κόβουμε τα κουμκουάτ στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα βάζο μαζί με τις φλούδες απο το πορτοκάλι. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγα σιγα την ζάχαρη και πιέζουμε με ένα γουδοχέρι απαλά ωστε να ελευθερωθούν τα έλαια απο τα εσπεριδοειδή.
2
Έπειτα βαζουμε τη μαρμαμελάδα yuzu, ανακατευουμε ελαφρώς το μείγμα και αφήνουμε για 1 μερα σε θερμοκρασία δωματιού.
3
Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι σουρώνουμε το μείγμα, προσθέτουμε την ποσότητα του vermouth και ανακατεύουμε.
4
Τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για τα Chips Φασκόμηλου:
1
Σε μια φόρμα σιλικόνης απλώνουμε την κρέμα φασκόμηλο σε μια πολυ λεπτή στρώση και πασπασλίζουμε με άχνη ζάχαρη που θα μας βοηθήσει να αποξηράνουμε γρηγορότερα την κρέμα μας.
2
Τοποθετούμε στον αφυγραντήρα στους 50 - 60 βαθμούς μεχρι να γινει τραγανή και κόβουμε σε κομμάτια.

1x Cocktail

60 ml Φασκόμηλο infused gin

10ml Vermouth yuzu oleo

Chips Φασκόμηλου

alt

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE