https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιανουάριος 2024

Fire in the hall

Μια πίτσα με βάση την τομάτα San Marzano, μελι jalapeno και dots απο nduja και κρέμα πεκορίνο

τυπος αλευριουFarina Pulcinella Oro
ενυδατωση70%
χρονος ωριμανσης72h
μεθοδος ζυμωσηςDirect

υλικα

εκτελεση

1
Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ώστε να μην κολλάει στο πάγκο, και ανοίγουμε ομοιόμορφα τη πίτσα με διάμετρο 34-36 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 1 cm.
2
Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας σπάμε τις τομάτες San Marzano και τις αναμιγνύουμε με το χυμό της τομάτας.
3
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το δοσομετρητή απλώνουμε τη σάλτσα San Marzano ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς το στεφάνι.
4
Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, μέχρι η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
5
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ξεκινάμε να τοποθετούμε τα υλικά με την ακόλουθη σειρά.
6
Με τη χρήση μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, καθώς και μιας μύτης 8mm σε σχήμα αστέρι, τοποθετούμε σε ίση απόσταση dots nduja.
7
Σε μια μπασίνα, αναμιγνύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με την κρέμα πεκορίνο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως.
8
Με τη χρήση μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, καθώς και μιας μύτης 8mm σε σχήμα αστέρι, τοποθετούμε σε ίση απόσταση dots με την κρέμα πεκορίνο.
9
Στο τέλος γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, crumble bacon και μέλι με Jalapeno.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Kitch&bar για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE