https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Μάιος 2025

Zucchetta Bella

Πίτσα με βάση το κολοκύθι, mix ιταλικών τυριών και σάλτσα πράσινης μουστάρδας!

τυπος αλευριουBlend for pizza tonda
ενυδατωση75%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςIndirect-Biga

υλικα

εκτελεση

Για το τηγανητό κολοκύθι:
1
Κόβουμε το ένα κολοκύθι σε μακρόστενες λωρίδες πάχους το 1x1 εκ. Στεγνώνουμε καλά σε ένα κομμάτι χαρτί και περνάμε από το αλεύρι. Αφού τινάξουμε καλά, στην συνέχεια περνάμε από το χτυπημένο αυγό στραγγίζοντας καλά. Τέλος περνάμε από το panko πιέζοντας ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια.
2
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ηλιέλαιο, καλύπτοντας 4-5 εκ. του ύψους της και την βάζουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
3
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί του οποίου την επιφάνεια έχουμε καλύψει προηγουμένως με απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον πουρέ κολοκυθιού:
1
Τοποθετούμε το κολοκύθι σε βραστό νερό για περίπου 8 - 10 λεπτά μέχρι το σημείο στο οποίο θα μπορούμε να το τρυπήσουμε με ενα πιρουνι και να διαπεράσουμε τελείως την σάρκα του. Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια μπασίνα με κρύο νερό και πάγο μέχρι να κρυώσει τελείως.
2
Αφαιρούμε το κέντρο και τα σπόρια του και κρατάμε μόνο την ψίχα μαζί με την φλούδα έτσι ώστε να έχουμε ένα μείγμα όσο πιο πράσινο γίνεται.
3
Αφού το κόψουμε σε 3 - 4 κομμάτια, το αλέθουμε στο thermomix μαζί με το λάδι βασιλικού και την κρέμα 5 τυριά, στην μέγιστη ταχύτητα για 2 λεπτά χωρίς θερμοκρασία. Δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Για την πίτσα:
1
Καλυπτουμε το ζυμαρι με Semola Rimacinata ωστε να μην κολλαει στο παγκο , και ανοιγουμε ομοιομορφα την πιτσα με διάμετρο 30-32cm αφηνοντας στεφανι περιπου 3 cm.
2
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε τον πουρε κολοκύθι ομοιόμορφα με κυκλικες κινήσεις. Στην συνέχεια απλώνουμε την mozzarella συμμετρικά σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
3
Τοποθετουμε την πιτσα στο φτυαρι και τεντωνουμε ωστε να αποκτησει το επιθυμητο σχημα. Στην συνεχεια ψηνουμε στην πλακα του φουρνου για τον απαιτουμενο χρονο αναλογα με την θερμοκρασια και τον εξοπλισμο μας , ως οτου η πιτσα να ειναι τελειως ψημενη στο εσωτερικο της.
4
Αφου την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, τοποθετούμε την burrata στο κέντρο της pizza. Στην συνέχεια γαρνίρουμε με τα τηγανητά κολοκυθάκια περιμετρικά της burrata.
5
Σε μια μπασίνα χτυπάμε με το φουέ την ρικότα με το πέστο βασιλικού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6
Με την χρήση μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, καθώς και μιας μύτης 8mm σε σχήμα αστέρι, τοποθετούμε σε ίση απόσταση dots απο το μείγμα της ρικότα.
7
Λερώνουμε την pizza με Σάλτσα Πράσινης Μουστάρδας χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.
8
Τέλος προσθέτουμε πάνω από την burrata το τσίλι σε ίνες και απολαμβάνουμε!
9
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Costos S.A. για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE