https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2024

Duck Duck Goose

Ορεκτικό με parfait απο foie gras, αφρό μανγκο και gel Kalamansi

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια45m
εκτελεση48m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για το parfait foie gras
1
Ψήνουμε το foie gras σε sous vide στους 53 βαθμούς για 30 λεπτά.
2
Ζεσταίνουμε την ζελατίνη με την κρέμα γάλακτος και έπειτα τα χτυπάμε μαζί στο μίξερ.
3
Αφού περάσουμε το μείγμα από σίτα τοποθετούμε σε φόρμα ώστε να πάρει το επιθυμητό σχήμα και αφήνουμε να παγώσει.
Για τον αφρό μάνγκο
1
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζελατίνη και στην συνέχεια αφού προσθέσουμε την πούλπα μάνγκο και τον φυσικό χυμό λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει.
2
Προσθέτουμε το Cold/Hot Espuma και ρίχνουμε το μείγμα σε σιφόν με 2 αμπούλες.
Για το gel Kalamansi
1
Αναμειγνύουμε το ξύδι Kalamansi με την ζάχαρη και το Agar Agar και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
2
Έπειτα αφού περάσουμε από μια σίτα, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.
Στήσιμο πιάτου
1
Ποσάρουμε τα πράσινα σπαράγγια και καθαρίζουμε τις βάσεις.
2
Ξεφορμάρουμε το parfait foie gras στο πιάτο και με το σιφόν γεμίζουμε το κέντρο με αφρό μάνγκο.
3
Τέλος, προσθέτουμε τα πράσινα σπαράγγια, τις σφαίρες μάνγκο και τα πέταλα βιολέτας, καρυκεύουμε με Crunch λευκής σοκολάτας εξωτικών φρούτων και Fleur de sel και χρωματίζουμε με μείγμα λουλουδιών.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Δημήτρης Παπαδόπουλος για την συνταγή και το Shark Bar Restaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE