https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2024

Fillets Never Lie

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα Gravy, πράσινα σπαράγγια, μανιτάρια King Oyster και φύλλα απο σάλτσα γλυκοκολοκύθας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 12m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε το φιλέτο με το πιπέρι 4 ειδών ολόκληρο, το SpiceMix del mondo Mediterrane και την πούδρα acid yogurt για 12 ώρες.
2
Σε μαντολίνο, κόβουμε τις πατάτες στην λεπτή σκάλα και απλώνουμε σε μια φόρμα κέικ αφού πρώτα τοποθετήσουμε λαδόκολλα. Ενδιάμεσα στις στρώσεις ραντίζουμε με spice oil πράσινα βότανα-σκόρδο.
3
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και πιέζουμε ώστε να κολλήσουν οι πατάτες.
4
Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες στους 180° με πρόσθετο βάρος στην κορυφή ώστε να τις κρατά συμπιεσμένες.
5
Αφού ψηθούν, κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και αποθηκεύουμε.
6
Πανάρουμε τα πράσινα σπαράγγια με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά μέχρι τη μέση και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε.
7
Χαράζουμε το μανιτάρι king oyster και το καίμε σε καυτό λάδι.
8
Καρυκεύουμε τη μαγιονέζα με την πούδρα παντζάρι και αποθηκεύουμε σε ένα μπιμπερό.
9
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από την κρέμα γλυκοκολοκύθας, την ζάχαρη άχνη, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και το ασπράδι από το αυγό, τοποθετούμε στο καλούπι του φύλλου και ψήνουμε στον φούρνο στους 150° για 6 λεπτά.
10
Ψήνουμε το φιλέτο σε αρωματικό βούτυρο και αφού ξεκουραστεί το τοποθετούμε στο πιάτο.
11
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, καρυκεύουμε με trappers blend και τοποθετούμε στο πιάτο δίνοντας επιπλέον γεύση με το crunch ketchup.
12
Εμπλουτίζουμε την gravy sauce με λίγο κόκκινο ξηρό κρασί, την κατεβάζουμε και αφού δέσει την σερβίρουμε στο πιάτο.
13
Πλέκουμε το king oyster με τα σπαράγγια και γαρνίρουμε.
14
Τέλος, ραντίζουμε με λάδι βασιλικού και κάνουμε μερικά dots από τη μαγιονέζα παντζάρι.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ιωάννης Χαντάκης για την συνταγή και το Νέα Διαγώνιο για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE