https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2023

The flying lamp

Αρνίσια πικάνια με σάλτσα κολοκύθας, σως gravy και ψητά λαχανικά

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 10m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Κάνουμε vacuum σε μια σακούλα το κρέας με την σάλτσα orange & mint.
2
Μαγειρεύουμε για 90 λεπτά στους 65 βαθμούς.
3
Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους και την βάζουμε 40 λεπτά σε φούρνο στους 190 να μαγειρευτεί και να γκρατινάρει.
4
Όταν είναι έτοιμη, μπλεντάρουμε μαζί με το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και τη κρέμα φασκόμηλο.
5
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε μαζί με τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι 2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
6
Προσθέτουμε στο τηγάνι την soya black pepper και μεταφέρουμε για 10 λεπτά στον φούρνο.
7
Αφαιρούμε το κρέας από την σακούλα, κρατάμε τα υγρά, στεγνώνουμε καλά, και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές.
8
Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι την σως gravy και τα υγρά από το κρέας και βράζουμε μέχρι να δέσει.
9
Κόβουμε την πικάνια στην μέση και σερβίρουμε στο πιάτο.
10
Προσθέτουμε την κρέμα κολοκύθας, τα καρότα με τα σπαράγγια και περιχύνουμε με την σάλτσα.
11
Προσθέτουμε πάνω στο κρέας το αλάτι με σέλινο και γαρνίρουμε με λάδι μαϊντανού και φύτρες αρακά.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Σπύρος Ζάννος για την συνταγή και το Black duck για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE