https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2021

El paradiso

Ένα cremeux σοκολάτας με μανταρίνι, gel εσπεριδοειδών και δροσερό sorbet απο μάνγκο

κατηγοριαεπιδόρπιο
προετοιμασια18h
εκτελεση18h & 10m
μεριδες6

υλικα

εκτελεση

Για το cremeux
1
Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τον κρόκο αυγού.
2
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του στους 83 βαθμούς, ανακατεύοντας προσεκτικά.
3
Σε ένα άλλο σκεύος μαλακώνουμε την ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα. Έπειτα, εφόσον έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε bainmarie, την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαζί με την κρέμα εσπεριδοειδών και τον χυμό μανταρίνι.
4
Τοποθετούμε το μείγμα στις φόρμες σιλικόνης και το παγώνουμε στο blastchiller.
Για το Gel εσπεριδοειδών
1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία του μείγματος στους 100 βαθμούς ανακατεύοντας.
2
Βάζουμε το μείγμα να κρυώσει στο blastchiller και έπειτα, το χτυπάμε στο thermoblender για να διορθώσουμε την υφή.
Για το Sorbet Mango
1
Σε ένα κατσαρολάκι ενσωματώνουμε το νερό και τα σάκχαρα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία του μείγματος στους 45 βαθμούς.
2
Έπειτα, προσθέτουμε το Super texture stabiliser και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 80 βαθμούς.
3
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ένα βράδυ και το επόμενο πρωί προσθέτουμε το πουρέ μάνγκο μαλακωμένο.
4
Αποθηκεύουμε σε θήκες το pacojet, παγώνουμε και το χτυπάμε 45 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ανδρέας Μπασιάκος για την συνταγή και το LImna Beach για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE