https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2021

Η αμπελοφιλοσοφία του Kale

Ντολμαδάκια θαλασσινών τυλιγμένα σε φύλλα Kale, κρέμα απο αμπελόφυλλο και αφρός αυγολέμονο

κατηγοριακρύο ορεκτικό
προετοιμασια30m
εκτελεση1h & 15m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Για το ζωμό μυδιού αχνίζουμε τα μύδια πριν τα ψιλοκόψουμε και κρατάμε το ζουμί.
2
Ψιλοκόβουμε όλα τα θαλασσινά όπως και το seaweed bacon στο μέγεθος του κόκκου ρυζιού, ψιλοκόβουμε και όλα τα μυρωδικά και τα κρατάμε στην άκρη.
3
Τοστάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο, σβήνουμε με κρασί περιμένουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε ζωμό, χυμό πορτοκαλί, χυμό lime, τα ψιλοκομμένα θαλασσινά. Έπειτα, ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα ξύσματα, το seaweed bacon, το πράσινο Siso, τη σπιρουλίνα και λίγο λάδι τσίλι. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε τις λαχανίδες.
4
Για την κρέμα Αμπελόφυλλο σοτάρουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών. Τα μεταφέρουμε σε θερμομίξ και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε και λίγο φυσικό χυμό λεμόνι.
5
Για τον αφρό αβγολέμονο χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος, τα περνάμε από σίτα και μετά σε σιφόν, φορτίζουμε με 2 αμπούλες και διατηρούμε στο ψυγείο.
6
Στήνουμε κυκλικά την κρέμα αμπελόφυλλο και εσωτερικά τοποθετούμε την San marzano αφού την έχουμε περάσει από σίτα και βάζουμε περισσότερο “σάρκα” και ελάχιστο νερό που έχουμε κρατήσει από το πέρασμα. Τους σαρμάδες στην άκρη και από επάνω το αβγολέμονο. Τέλος στολίζουμε το πιάτο μας με νιφάδες τομάτας και seeweed bacon.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Νίκος Μαλαμάτας για την συνταγή και το Rigas Boutique Hotel για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE