https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Νοέμβριος 2023

Royal duck

Σιγομαγειρεμένη πάπια με κάστανο και αγριοκέρασα, ριζότο με κρεμα γλυκοκολοκύθας, μορχέλες και σως gravy

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια12h
εκτελεση12h & 20m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για την πάπια
1
Ξεκοκκαλίζουμε το μπούτι πάπιας και μαρινάρουμε με αλάτι και Aztec flavor.
2
Γεμίζουμε με τα κάστανα και τα αγριοκέρασα, τυλίγουμε σφικτά με μεμβράνη, κλείνουμε σε σακούλα vacuum και μαγειρεύουμε σε sous-vide στους 70 βαθμούς για 12 ώρες.
3
Αφαιρούμε τη σακούλα και κρατάμε τους χυμούς από την πάπια.
4
Τελειώνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Για το Risotto
1
Φουσκώνουμε το σιτάρι και το κινόα – πλιγούρι σε βραστό νερό.
2
Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας σιγά σιγά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
3
Προσθέτουμε το σιτάρι και το πλιγούρι με κινόα και δένουμε το ριζότο με κρέμα γλυκοκολοκύθας και παρμεζάνα.
Για τη σάλτσα
1
Φουσκώνουμε τις μορχέλες σε νερό.
2
Σοτάρουμε κρεμμύδι, προσθέτουμε τις μορχέλες και προσθέτουμε τα υγρά από τα αγριοκέρασα, τους χυμούς από την πάπια και τη gravy.
3
Γλασάρουμε με λίγο βούτυρο, αλατίζουμε και αρωματίζουμε με Aztec flavor.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Βασίλης Ζόις για την συνταγή και το Aneton για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE