https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2021

“Duck face” by Thess Bao

Bao bun με καραμελωμένη πάπια, σαλτσα bbq και λαχανικά και πατάτες με σάλτσα κάρυ

κατηγοριαstreet food
προετοιμασια3h
εκτελεση3h & 10m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για την πάπια
1
Ξεψαχνίζουμε την πάπια και την μαρινάρουμε με το λάδι από σουσάμι, τη soya sauce, το φρέσκο τζίντζερ και το πετιμέζι.
2
Εν συνεχεία την αφήνουμε ψυγείο για 2 ώρες.
3
Τέλος, την καραμελώνουμε στην πλάκα στους 200οC προσέχοντας να μην καεί.
Για τη σάλτσα
1
Ανακατεύουμε τη βάση σάλτσας BBQ, τη hoisin sauce, το ξύδι τομάτας, τη chilli πιπεριά, τη σκόνη σκόρδο, τη σκόνη κρεμμύδι και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.
2
Έπειτα, αφήνουμε να κρυώσουν.
Η ώρα της ένωσης
1
Ζεσταίνουμε το ψωμάκι μας στον ατμό και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και την πάπια. Προσθέτουμε την Chinese BBQ και τελειώνουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
Για τις πατάτες
1
Βράζουμε τις πατάτες στον ατμό για 20 λεπτά.
2
Μόλις κρυώσουν τις σπάμε ακανόνιστα με το χέρι και τις τηγανίζουμε στους 180οC.
Για τη σάλτσα κάρυ πάνω από τις πατάτες
1
Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το κάρυ κίτρινο Madras και το χυμό lime.
Η ώρα της ένωσης
1
Βάζουμε τις πατάτες μας στο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα κάρυ.
2
Τελειώνουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Δημήτρης Παμπόρης για την συνταγή και το Τhess Bao για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE