https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2024

Κόκκινη Κοιλάδα

Ένα παιχνίδι υφών σε μια δροσερή σαλάτα με γαρίδες, κους κούς, gazpacho τομάτας - φράουλας και παγωτό τομάτας

κατηγοριασαλάτα
προετοιμασια45m
εκτελεση52m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Προετοιμασία
1
Φτιάχνουμε το παγωτό τομάτας στο οποίο χρησιμοποιούμε το anti-crystallization sorbet για υφή χωρίς κρυστάλλους, καθώς και μια gazpacho που έχουμε ενισχύσει με ξύδι φράουλας.
Εκτέλεση
1
Σωτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες σε τηγάνι και σβήνουμε με τον φυσικό χυμό lime.
2
Μαρινάρουμε το κους κους με ξύσμα lime, fleur de sel και νερό τομάτας και έπειτα προσθέτουμε το χώμα μαύρης ελιάς καλαμών και τον φρέσκο δυόσμο.
3
Κόβουμε την τομάτα σε φέτες και στήνουμε περιμετρικά στο πιάτο, προσθέτουμε τις φράουλες και τα soft strawberry chunks με τον ίδιο τρόπο και ακουμπάμε επάνω τους τις γαρίδες.
4
Στο κέντρο του πιάτου απλώνουμε ομοιόμορφα το κους κους και στην κορυφή σερβίρουμε σε quenelle το παγωτό τομάτας.
5
Τέλος, περιχύνουμε την gazpacho, γαρνίρουμε με το tuile από ξύδι φράουλας και καρυκεύουμε με το spicemix del mondo piri piri.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Πέτρος Μουρατίδης για την συνταγή και το WHITE restaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE