https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2024

Χαμένη Ατλαντίδα

Φιλέτο ροφού με πουρέ πατάτας και κρέμα σαφράν, σάλτσα hollandaise και αποξηραμένη σαλάτα φυκιών

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια55m
εκτελεση1h & 5m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Φιλετάρουμε τον ροφό σε φέτες και μαρινάρουμε με αλάτι πιπέρι και πούδρα από μαρούλι της θάλασσας.
2
Τυλίγουμε τα φιλέτα, τοποθετούμε σε vacuum και έπειτα τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε sous vide για 35 λεπτά στους 75 βαθμούς.
3
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
4
Τοποθετούμε τις πατάτες, την κρέμα σαφράν, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο με τρούφα & αντζούγιες σε μία μπασίνα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος πουρές.
5
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λευκό ξύδι balsamico με σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά έως ότου καραμελώσει το κρεμμύδι. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα hollandaise και σουρώνουμε.
6
Κόβουμε το ψάρι σε δύο ομοιόμορφα κομμάτια και στήνουμε το πιάτο μας τοποθετώντας τη σάλτσα hollandaise, τον πουρέ και την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών. Στολίζουμε με χαβιάρι μαύρου σκόρδου και φύτρες.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Denis Shapka για την συνταγή και το Villa Stasa Sea Restaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE