https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2023

Αφρο-δισιακό

"Ραβιόλι" με ταρτάρ καραβίδας, αφρό απο passion fruit και crumble εξωτικών φρούτων

κατηγοριακρύο ορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 20m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνουμε 400ml. χυμό ανανά και 100ml. ξύδι passion fruit. Έπειτα, προσθέτουμε το gellan gum, ανακατεύουμε καλά και φέρνουμε σε βρασμό.
2
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να στερεοποιηθεί.
3
Βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουπάτ κόβουμε τα εικονικά Ραβιολι.
4
Καθαρίζουμε τις καραβίδες και τις ψιλοκόβουμε, τις τοποθετούμε σε μπασίνα και προσθέτουμε το fluer de sel με φύκια, το χυμό lime, το yuzu zest, σπασμένο το πράσινο Szechuan, το λάδι από κουκούτσι σταφυλιού και ανακατεύουμε.
5
Γεμίζουμε τα εικονικά Ραβιόλι με το ταρτάρ καραβίδας.
6
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε 500ml. χυμό ανανά και 100ml. ξύδι passion fruit και ανακατεύουμε.
7
Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο σκεύη και στο ένα προσθέτουμε το φρέσκο passion fruit μαζί με την xanthana gum και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την ”σάλτσα”.
8
Στο άλλο προσθέτουμε το sucro emul και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τον ”αέρα”.
9
Σερβίρουμε τα Ραβιόλι, προσθέτουμε την σάλτσα και πάνω από το κάθε Ραβιόλι τον αέρα passion fruit. Τέλος γαρνίρουμε με crumble εξωτικά φρούτα, τις σφαίρες yuzu-timut , και το τραγανό passion fruit.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE