Ιούνιος 2023
Αφρο-δισιακό
"Ραβιόλι" με ταρτάρ καραβίδας, αφρό απο passion fruit και crumble εξωτικών φρούτων
κατηγοριακρύο ορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 20m
μεριδες4
υλικα
εκτελεση
1
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνουμε 400ml. χυμό ανανά και 100ml. ξύδι passion fruit. Έπειτα, προσθέτουμε το gellan gum, ανακατεύουμε καλά και φέρνουμε σε βρασμό.
2
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να στερεοποιηθεί.
3
Βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουπάτ κόβουμε τα εικονικά Ραβιολι.
4
Καθαρίζουμε τις καραβίδες και τις ψιλοκόβουμε, τις τοποθετούμε σε μπασίνα και προσθέτουμε το fluer de sel με φύκια, το χυμό lime, το yuzu zest, σπασμένο το πράσινο Szechuan, το λάδι από κουκούτσι σταφυλιού και ανακατεύουμε.
5
Γεμίζουμε τα εικονικά Ραβιόλι με το ταρτάρ καραβίδας.
6
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε 500ml. χυμό ανανά και 100ml. ξύδι passion fruit και ανακατεύουμε.
7
Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο σκεύη και στο ένα προσθέτουμε το φρέσκο passion fruit μαζί με την xanthana gum και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την ”σάλτσα”.
8
Στο άλλο προσθέτουμε το sucro emul και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τον ”αέρα”.
9
Σερβίρουμε τα Ραβιόλι, προσθέτουμε την σάλτσα και πάνω από το κάθε Ραβιόλι τον αέρα passion fruit. Τέλος γαρνίρουμε με crumble εξωτικά φρούτα, τις σφαίρες yuzu-timut , και το τραγανό passion fruit.

περισσοτερες συνταγες

our recipes
κρύο ορεκτικό•12h & 10m
Μάιος 2023
Lady in red
Δροσερό επιδόρπιο με sorbet φράουλας,κρέμα λευκής σοκολάτας - μαντολάτου και crumble απο κόκκινα φρούτα
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κρύο ορεκτικό•30m
Απρίλιος 2023
O sole mio
Αποδομημένα λαζάνια με σάλτσα λιαστής τομάτας, λιαστά τραγανά πεπερόνι και mozzarella
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κρύο ορεκτικό•1h & 15m
Μάρτιος 2023
Easter lamb story
Αρνίσιο καρέ παναρισμένο με Matcha, "ραβιόλι" λαχανίδας γεμιστό με κινόα και πλιγούρι σε σάλτσα gravy
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κρύο ορεκτικό•30m
Φεβρουάριος 2023
Red Cod(e)
διαβαστε τη συνταγη