https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2023

Easter lamb story

Αρνίσιο καρέ παναρισμένο με Matcha, "ραβιόλι" λαχανίδας γεμιστό με κινόα και πλιγούρι σε σάλτσα gravy

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 15m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Aλατο-πιπερώνουμε το αρνίσιο καρέ και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει καλό χρώμα προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, και το θυμάρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 5’-7’ βρέχοντας με ένα κουτάλι το καρέ με το λιωμένο βούτυρο. Τέλος, αφήνουμε να ξεκουραστεί το καρέ σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
2
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τη πούδρα Matcha, το chopped bear’s garlic, το Burgundy και την φρυγανιά χωρίς γλουτένη και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια πράσινη πούδρα με την οποία θα πανάρουμε την εξωτερική πλευρά από το αρνίσιο καρέ πριν το κόψουμε.
3
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το μείγμα κινόα-πλιγούρι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, σουρώνουμε & το προσθέτουμε σε μια μπασίνα μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια ( τα οποία τα έχουμε σοτάρει ελαφρώς), τις φέτες αγκινάρες trifolati, τον χυμό lime, αλάτι και πιπέρι και τα ομογενοποιούμε. Έπειτα, σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα φύλλα από την λαχανίδα για 3’-4’ και αμέσως σε νερό με πάγο για να κρυώσουν και να κρατήσουν το χρώμα τους. Μετά, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα. Τέλος, τοποθετούμε την γέμιση στην λαχανίδα & την διπλώνουμε στην μέση έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα “Ραβιόλι”.
4
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το κρεμμύδι και με λίγο ελαιόλαδο, το σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Έπειτα, προσθέτουμε τη πράσινη φάβα αρακά και την σοτάρουμε και αυτή για μερικά λεπτά, προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου. Τέλος, με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε την φάβα μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία κρέμα, διορθώνουμε στο αλάτι και προσθέτουμε λίγο χυμό lime. Αφήνουμε τη φάβα να κρυώσει και την τοποθετούμε σε ένα σκουίζερ.
5
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την σάλτσα 4 season, τη gravy και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
6
Τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας το πιάτο με crumble Θυμάρι-μέλι και κρεμμύδια σε ροζ ξύδι.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE