Μάρτιος 2023
Easter lamb story
Αρνίσιο καρέ παναρισμένο με Matcha, "ραβιόλι" λαχανίδας γεμιστό με κινόα και πλιγούρι σε σάλτσα gravy
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 15m
μεριδες4
υλικα
εκτελεση
1
Aλατο-πιπερώνουμε το αρνίσιο καρέ και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει καλό χρώμα προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, και το θυμάρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 5’-7’ βρέχοντας με ένα κουτάλι το καρέ με το λιωμένο βούτυρο. Τέλος, αφήνουμε να ξεκουραστεί το καρέ σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
2
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τη πούδρα Matcha, το chopped bear’s garlic, το Burgundy και την φρυγανιά χωρίς γλουτένη και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια πράσινη πούδρα με την οποία θα πανάρουμε την εξωτερική πλευρά από το αρνίσιο καρέ πριν το κόψουμε.
3
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το μείγμα κινόα-πλιγούρι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, σουρώνουμε & το προσθέτουμε σε μια μπασίνα μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια ( τα οποία τα έχουμε σοτάρει ελαφρώς), τις φέτες αγκινάρες trifolati, τον χυμό lime, αλάτι και πιπέρι και τα ομογενοποιούμε. Έπειτα, σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα φύλλα από την λαχανίδα για 3’-4’ και αμέσως σε νερό με πάγο για να κρυώσουν και να κρατήσουν το χρώμα τους. Μετά, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα. Τέλος, τοποθετούμε την γέμιση στην λαχανίδα & την διπλώνουμε στην μέση έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα “Ραβιόλι”.
4
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το κρεμμύδι και με λίγο ελαιόλαδο, το σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Έπειτα, προσθέτουμε τη πράσινη φάβα αρακά και την σοτάρουμε και αυτή για μερικά λεπτά, προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου. Τέλος, με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε την φάβα μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία κρέμα, διορθώνουμε στο αλάτι και προσθέτουμε λίγο χυμό lime. Αφήνουμε τη φάβα να κρυώσει και την τοποθετούμε σε ένα σκουίζερ.
5
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την σάλτσα 4 season, τη gravy και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
6
Τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας το πιάτο με crumble Θυμάρι-μέλι και κρεμμύδια σε ροζ ξύδι.

περισσοτερες συνταγες

our recipes
κυρίως•30m
Φεβρουάριος 2023
Red Cod(e)
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κυρίως•1h & 20m
Ιανουάριος 2023
Η κράμβη των αμνών
Μια vegan πρόταση ορεκτικού με μαριναρισμένο κουνουπίδι και σάλτσα απο ταχίνι
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κυρίως•55m
Δεκέμβριος 2022
Sopa de elote
Mια παραλλαγή της κλασσικής μεξικάνικης σούπας με βάση το καλαμπόκι
διαβαστε τη συνταγη

our recipes
κυρίως•28h
Νοέμβριος 2022
Réveillon au Chalet
Αγριογούρουνο ραγού με σάλτσα απο κάστανα και δαμάσκηνα, πουρέ τοπιναμπούρ και κινόα με fedelini
διαβαστε τη συνταγη