https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2021

Alma de Peru

Ceviche φαγκρί με σάλτσα από κίτρινο τσίλι, μαύρα φασόλια και λάδι κόλιανδρου

κατηγοριακρύο ορεκτικό
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για το κίτρινο τσίλι
1
Σε ένα μίξερ προσθέτουμε την πάστα κίτρινο τσίλι (Aji Amarillo), το κρεμμύδι, τον χυμό Lime, το νερό, τη ζάχαρη και την Xanthan gum.
2
Xτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα, σουρώνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μπιμπερό.
Για τα μαύρα φασόλια
1
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια και τα βράζουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
2
Τα μαρινάρουμε με το season pepper φύκια-λεμόνι, λίγο χυμό lime, αλάτι και πιπέρι.
Για το ψάρι
1
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το ψάρι και το μαρινάρουμε με το ξύδι πράσινο μήλο-μέλι, το μαύρο αλάτι Χαβάης και το τσίλι Mirasol.
Για το λάδι κόλιανδρου
1
Μπλανσάρουμε τον κόλιανδρο και στην συνέχεια το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
2
Έπειτα, τοποθετούμε στο μίξερ το λάδι από κουκούτσι σταφυλιού και τον κόλιανδρο και χτυπάμε καλά, σουρώνουμε από τούλι.
Για το σερβίρισμα
1
Τοποθετούμε το ψάρι στο πιάτο που θα σερβίρουμε, προσθέτουμε το κίτρινο τσίλι, το λάδι κόλιανδρου, τα μαύρα φασόλια και στο τελείωμα τοποθετούμε τις πέρλες yuzu, τα seaweed chips spicy sushi, το τραγανό ρύζι, μερικές φύτρες και σερβίρουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE