https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2021

Ο τελευταίος τροχός της θαλάσσης

Ruote με σάλτσα από κρέμα πεκορίνο, γαρίδες, καπνιστό χέλι, κρέμα bisque, crumble soya – wasabi και πούδρα αυγοτάραχο τόνου

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση35m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα Ruote και βράζουμε για 6-8 λεπτά.
2
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο
3
Σε ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες αφού τις αλατο-πιπερώσουμε .
4
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μόλις είναι έτοιμες και προσθέτουμε την κρέμα Πεκορίνο, τον ζωμό ψαριού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
5
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι “Lampong” και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί.
6
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την bisque και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να “κατέβει” στο μισό της αρχικής ποσότητας.
7
Έπειτα προσθέτουμε την ξανθάνη και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να έχουμε μια κρέμα από bisque.
8
Κόβουμε το καπνιστό Χέλι σε λωρίδες αφού το έχουμε “κάψει” με ένα φλόγιστρο.
9
Σερβίρουμε την σάλτσα στον πάτο του πιάτου.
10
Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ζυμαρικά, τις γαρίδες, το καπνιστό Χέλι, τα τραγανά φύλα κάπαρης, το crumble soya – wasabi, την κρέμα bisque και την πούδρα αυγοτάραχο τόνου.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE