https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Μάρτιος 2021

Η “επανάσταση” του μπακαλιάρου

Τραγανός μπακαλιάρος με παναρισμα Mosaic συνοδεύεται από πουρέ αρακά, πέστο καρυδιού και τηγανητές πατάτες με seaweed nachos

κατηγοριαdot iconstreet food
προετοιμασιαdot icon30m
εκτελεσηdot icon45m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

Για την προετοιμασία
1
Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το κουρκούτι
1
Σε μια μπασίνα βάζουμε 300 gr αλεύρι, το μελάνι σουπιάς και ρίχνουμε από την μπύρα (όσο πάρει) ανακατεύοντας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν χυλό.
2
Έπειτα, το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
3
Τέλος, αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο, τον περνάμε μέσα από το κουρκούτι και τηγανίζουμε σε άφθονο ηλιέλαιο μέχρι να γίνει τραγανός ο μπακαλιάρος.
Για το πανάρισμασμα
1
Σε 3 σκεύη τοποθετούμε αλεύρι, αυγό και πανάρισμα Mosaic αντίστοιχα.
2
Πανάρουμε το μπακαλιάρο και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανός.
Για τον πουρέ αρακά
1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τον αρακά, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως ο αρακάς.
2
Προσθέτουμε την κρέμα σπαράγγι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
3
Διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και προσθέτουμε 20 ml λευκό ξύδι βαλσάμικο.
Για το πέστο καρυδιού
1
Πρώτα μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
2
Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το πέστο καρύδι, το λάδι από καρύδι, τα καρύδια, το σκόρδο και το ψωμί.
3
Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά και διορθώνουμε στο αλάτι.
Για τις πατάτες
1
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά στικς και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
2
Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις ανακατεύουμε με τα seaweed nachos.
3
Πασπαλίζουμε με το Season pepper σκόρδο – κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
alt

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE