https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2019

Αρνάκι στο ξυλόφουρνο, ψητές αγκινάρες, μείγμα ρυζιών & σάλτσα αγκινάρας

Αρνάκι στο ξυλόφουρνο, ψητές αγκινάρες, μείγμα ρυζιών & σάλτσα αγκινάρας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση4h
μεριδες6

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε το αρνίσιο μπούτι με την μαρινάτα fiesta Peru για μια ώρα περίπου.
2
Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε καλά και το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (140-160 βαθμούς) για 3 ώρες περίπου.
3
Εν το μεταξύ, δημιουργούμε ένα μείγμα με το Saba, την gravy και το aceto balcamico με γεύση δενδρολίβανο με το οποίο γλασάρουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αρνίσιο μπούτι μέσα στο φούρνο.
4
Σ’ ένα ταψί τοποθετούμε το ρύζι με ένα λίτρο νερό.
5
Καρυκεύουμε με spicemix del mondo la spezia, αλάτι και πιπέρι.
6
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
7
Καρυκεύουμε τις αγκινάρες με το fruit pepper λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
8
Ψήνουμε στο γκριλ για να πάρουν καπνιστό άρωμα και γεύση.
9
Για τη σάλτσα αγκινάρας, ρίχνουμε σ’ ένα μίξερ την κρέμα αγκινάρας, καρυκεύουμε με spicemix del mondo la spezia και προσθέτουμε τη σάλτσα πράσινης μουστάρδας και λίγο νερό. Τέλος, χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία σάλτσα.
10
Σερβίρουμε στο κέντρο του τραπεζιού σε μια μεγάλη πιατέλα και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα!
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE