https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2019

Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο

Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 10m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και τη μαρινάρουμε με το kumar’s tandoori.
2
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δύο ώρες.
3
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα καρότα ψιλοκομμένα και τις πατάτες, προσθέτουμε το spice oil κάρυ-τζίντζερ, λίγο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να τα κάνουμε πουρέ.
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
5
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το φαγόπυρο, το καλύπτουμε με βραστό νερό και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη μέχρι να πιει όλο το νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο σύμφωνα με την αρέσκειά μας.
6
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 120 γραμμάρια gravy και το saba και τα βράζουμε μέχρι η στάθμη τους να πέσει στο μισό από το αρχικό.
7
Μόλις ψηθεί η πανσέτα την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη γλασάρουμε με το μείγμα saba-gravy.
8
Στρώνουμε στο πιάτο τον πουρέ γλυκοκολοκύθας τοποθετούμε την πανσέτα, το φαγόπυρο, τα κρεμμυδάκια σε aceto balsamico και τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα gravy αφού την έχουμε ζεστάνει.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE