https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2019

Τζιγεροσαρμάδες με πικάντικη σάλτσα & γιαούρτι

Τζιγεροσαρμάδες με πικάντικη σάλτσα & γιαούρτι

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια15m
εκτελεση45m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μπλανσάρουμε τα συκωτάκια για 3-4 λεπτά.
2
Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια, το δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι baldo μαζί με τα συκωτάκια και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά.
4
Προσθέτουμε λίγο υγρασία έτσι ώστε το ρύζι να αρχίσει να μαλακώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρινάτα mint & rosemary και το spicemix lhatria fasia.
5
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και διορθώνουμε στη γεύση.
6
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
7
Σε χλιαρό νερό μαλακώνουμε τη σκέπη έτσι ώστε να γίνει ελαστική για να μπορούμε να τυλίξουμε τους σαρμάδες.
8
Μόλις τους τυλίξουμε, τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
9
Για την πικάντικη σάλτσα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα μεσογειακή πικάντικη, το spicemix medina και το aceto balsamico με γεύση φράουλα μαζί με 100 ml νερό και τα ζεσταίνουμε.
10
Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά το χτυπάμε στο μίξερ χειρός έτσι ώστε να γίνει μια ωραία κρέμα.
11
Τέλος, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τη fregola για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε υγρασία μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
12
Καρυκεύουμε με το spicemix mediterrane και λίγο ξύσμα λεμονιού.
13
Σερβίρουμε σύμφωνα με την αρέσκεια μας!
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE