https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2019

Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ

Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια15m
εκτελεση20m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε το σολομό με το ξύδι τζίντζερ, το saba, και τη wokpaste teriyaki και τον αφήνουμε για 15 λεπτά
2
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το καπνιστό μπασμάτι και προσθέτουμε 200 γραμμάρια νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία.
3
Όταν είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού.
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
5
Ψήνουμε το σολομό για 5 λεπτά περίπου.
6
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε το μποκ τσοι και το βράζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Έπειτα το στραγγίζουμε και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη στο γκριλ. Τέλος, το καρυκεύουμε με το fruit pepper λεμόνι, αλάτι κι ελαιόλαδο
7
Σερβίρουμε στο πιάτο όλα τα υλικά γαρνίροντας με gomasio κλασικό, lime και φρέσκο κόλιανδρο.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE