https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2022

Sopa de elote

Mια παραλλαγή της κλασσικής μεξικάνικης σούπας με βάση το καλαμπόκι

κατηγοριασούπα
προετοιμασια45m
εκτελεση55m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια την σελινόριζα και το καλαμπόκι.
2
Προσθέτουμε της πιπεριές piquillo και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
3
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ready sauce chamoy και ανακατεύουμε.
4
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το galangal, το spice mix del mondo Cajun και ανακατεύουμε.
5
Χαμηλώνουνε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου.
6
Τέλος χτυπάμε σε μίξερ, περνάμε από σίτα και προσθέτουμε το kaffir lime και διορθώνουμε στο αλάτι.
7
Για τα μαύρα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και προσθέτουμε αλάτι και tajin.
8
Για τα τσιπς από τορτίγια, κουνούμε με ένα κουπάτ τις τορτίγιες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις καρυκεύουμε με tajin.
9
Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε με τα μαύρα φασόλια, τσίλι σε ίνες, βρασμένο καλαμπόκι, τραγανό καλαμπόκι, tajin και μια κουτάλια πάστα panca chilli σε κάθε πιάτο.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE