https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Ιανουάριος 2023

Sopa de elote

Mια παραλλαγή της κλασσικής μεξικάνικης σούπας με βάση το καλαμπόκι

κατηγοριαdot iconσούπα
προετοιμασιαdot icon45m
εκτελεσηdot icon55m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια την σελινόριζα και το καλαμπόκι.
2
Προσθέτουμε της πιπεριές piquillo και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
3
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ready sauce chamoy και ανακατεύουμε.
4
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το galangal, το spice mix del mondo Cajun και ανακατεύουμε.
5
Χαμηλώνουνε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου.
6
Τέλος χτυπάμε σε μίξερ, περνάμε από σίτα και προσθέτουμε το kaffir lime και διορθώνουμε στο αλάτι.
7
Για τα μαύρα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και προσθέτουμε αλάτι και tajin.
8
Για τα τσιπς από τορτίγια, κουνούμε με ένα κουπάτ τις τορτίγιες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις καρυκεύουμε με tajin.
9
Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε με τα μαύρα φασόλια, τσίλι σε ίνες, βρασμένο καλαμπόκι, τραγανό καλαμπόκι, tajin και μια κουτάλια πάστα panca chilli σε κάθε πιάτο.
alt

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE