Δεκέμβριος 2025

Eve’s Radiance

Πορκέτα με αρωματικό αγριομάραθο, φασκόμηλο, Dijon και gravy, συνοδεία ψητής baby πατάτας και κρεμώδους σάλτσας φασκόμηλου.

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon3h
εκτελεσηdot icon3h & 15m
μεριδεςdot icon6

υλικα

εκτελεση

1
Ανοίγουμε την πανσέτα σαν βιβλίο προσέχωντας το δέρμα να κοιτάει προς τα κάτω.
2
Μαρινάρουμε με το Spice oil Spanish Harbour και απλώνουμε την πέστο αγριομάραθου σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας και στην συνέχεια τυλίγουμε σφικτά και δένουμε με σπάγκο ανά 3-4 εκατοστά.
3
Ψήνουμε στον φούρνο για 2,5 ώρες περίπου στους 185 βαθμούς.
4
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την σάλτσα gravy, τον γάρο απο μοσχάρι, την κάπαρη, τα κορνισον και την μουστάρδα Dijon και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα μας να αρχίσει να δένει.
5
Τοποθετούμε τις πατάτες baby σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις κόβουμε στην μέση.
6
Απλώνουμε τις πατάτες baby σε ένα μαντεμένιο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά στους 220 βαθμούς.
7
Χτυπάμε την κρέμα φασκόμηλου στο μίξερ ωστε να γίνει πιο κρεμώδης και στην συνέχεια την τοποθετούμε σε σιφόν.
8
Τοποθετούμε την porchetta σε μια πιατέλα και δίπλα τις πατάτες σε ξεχωριστό σκέυος γεμίζοντας τα κενά με την κρέμα φασκόμηλου.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Costos S.A. για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE