Νοέμβριος 2025

Pumpkin Afterparty

Κρέμα γλυκοκολοκύθας, παγωτό τόνκα και κρέμα speculoos σε μια φθινοπωρινή συμφωνία υφών και αρωμάτων.

κατηγοριαdot iconεπιδόρπιο
προετοιμασιαdot icon12h
εκτελεσηdot icon12h & 20m
μεριδεςdot icon4

υλικα

εκτελεση

Για το παγωτό tonka:
1
Aναμειγνύουμε το γάλα με το super texture stabilizer και στην συνέχεια, ζεσταίνουμε με την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη τόνκα σε μια κατσαρόλα, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να εμποτιστεί για 15–20 λεπτά ώστε να απελευθερώσει τα αρώματά του.
2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε διαρκώς ώστε να μην ψηθούν οι κρόκοι.
3
Επαναφέρουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82–84°C ή μέχρι να καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
4
Περνάμε την κρέμα από ψιλή σίτα, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη νύχτα.
5
Μόλις είναι καλά κρύα, τη ρίχνουμε στην παγωτομηχανή και την επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τις οδηγίες της, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Για την κρέμα γλυκοκολοκύθας:
1
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας, τη ζάχαρη και το ras el hanout και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2
Αποσύρουμε απο την φωτιά, χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία κρέμα και μεταφέρουμε σε μπιμπερό για μεγαλύτερη ευκολία στο σερβίρισμα.
Για το κράκερ γλυκοκολοκύθας:
1
Διαλύουμε το kuzu σε λίγο κρύο νερό.
2
Τοποθετούμε την κρέμα γλυκοκολοκύθας, το ras el hanout και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 85°C.
3
Προσθέτουμε το kuzu και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει.
4
Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε σε φούρνο με αέρα στους 35–40°C για 2–6 ώρες, μέχρι να αφυδατωθεί πλήρως.
5
Μόλις στεγνώσει, το σπάμε σε μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζουμε στην φριτέζα στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά και ελαφρά χρυσαφί.
6
Για τη γλυκοκολοκύθα:
1
Κόβουμε τη γλυκοκολοκύθα σε κύβους και τη βράζουμε σε σιρόπι μέχρι να γλασάρει και να μαλακώσει.
2
Αφαιρούμε από το σιρόπι και πανάρουμε τα κομμάτια με τα crispy grains & seeds, ώστε να αποκτήσουν μια ευχάριστη τραγανότητα.
Για το στήσιμο του πιάτου:
1
Στρώνουμε στη βάση του πιάτου την κρέμα ζαχαροπλαστικής speculoos και τοποθετούμε επάνω τα παναρισμένα κομμάτια γλυκοκολοκύθας, τα κομμάτια από το κράκερ και λίγη από την κρέμα γλυκοκολοκύθας με το μπιμπερό.
2
Προσθέτουμε δίπλα μία μπάλα παγωτό τόνκα και ολοκληρώνουμε το πιάτο διακοσμώντας με καραμελωμένα φύλλα φασκόμηλου.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Costos S.A. για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE