https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Σεπτέμβριος 2025

Ο Χαραγμένος Κήπος

Μελιτζάνα στον φούρνο με γλάσο miso, κρέμα ρεβυθιού και χρώματα που θυμίζουν έναν κήπο χαραγμένο στο καλοκαίρι.

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Τοποθετούμε την sesame miso sauce με την ζάχαρη σε ενα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει και να δημιουργηθεί το γλάσο.
2
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο και στην συνέχεια τις χαράζουμε απο την πλευρά της σάρκας. Καρυκεύουμε με το ras el hanout και στην συνέχεια αλοίφουμε με το γλάσο που δημιουργήσαμε προηγουμένως.
3
Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς, επαλοίφωντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα με το γλάσο ωστε να καραμελώσουν ομοιόμορφα όσο ψήνονται.
4
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα ρεβυθιού, το spicemix del mondo medina, αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού και χτυπάμε εως ότου ομογενοποιηθούν.
5
Βγάζουμε τις μελιτζάνες απο τον φούρνο και τοποθετούμε στην επάνω πλευρά τα κόκκινα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κρέμα ρεβυθιού, την κρέμα γλυκιάς πιπεριάς και τα τραγανά ρεβύθια και αφήνουμε στην άκρη.
6
Στήνουμε το πιάτο μας τοποθετώντας λίγο απο την sesame miso paste στον πάτο του πιάτου, προσέχωντας να είναι αραιωμένη με λίγο νερό ωστε να είναι υδαρής. Τέλος προσθέτουμε την μελιτζάνα και γαρνίρουμε με μείγμα βρώσιμων λουλουδιών και φρέσκο κόλιανδρο.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Costos S.A. για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE