Σεπτέμβριος 2022

Fideuà

Fedelini με σάλτσα θαλασσινών, χταπόδι, nduja, αγγινάρες και τραγανό ρεβύθι

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon1h & 30m
εκτελεσηdot icon1h & 45m
μεριδεςdot icon2

υλικα

εκτελεση

Για το χταπόδι
1
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το χταπόδι αφού το μαρινάρουμε με το spice oil κύμινο-ρίγανη και το spicemix del mondo flamenco.
2
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.
Για το fedelini
1
Τοποθετούμε το σκεύος της παέγιας πάνω στο μάτι και σοτάρουμε για λίγο το fedelini μαζί με την nduja.
2
Έπειτα, προσθέτουμε τη bisque και τη seafood sauce και ανακατεύουμε.
3
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ζεστό νερό σε δόσεις, δοκιμάζοντας συνεχώς για να ελέγχουμε το βράσιμο του ζυμαρικού.
4
Μόλις το fedelini βρίσκεται 3-4 λεπτά πριν το τελικό του βράσιμο, τοποθετούμε πάνω του το μαγειρεμένο χταπόδι, τις αγκινάρες και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 8-10 λεπτά έτσι ώστε να πιάσει μια λεπτή κρούστα το fedelini.
Για το σερβίρισμα
1
Τέλος, σερβίρουμε με τραγανό ρεβύθι και gomasio θαλασσινών.
alt

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE