https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2022

Indo-nest

Φιλέτο μπακαλιάρου με πάστα πράσινου κάρυ, lemongrass noodles και κρέμα pistacchio

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 25m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το τζίντζερ και το λεμονόχορτο για περίπου 10 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το πράσινο κάρυ και το μείγμα Indonesia και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
3
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
4
Προσθέτουμε την κρέμα pistachio και το χυμό lime και μ’ ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα μιας βελουτέ σούπας.
5
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα noodles και τα βράζουμε για περίπου 6 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
6
Μαρινάρουμε τα noodles με λίγο lime, αλάτι και σησαμέλαιο και το σουσάμι με umeboshi ανάλογα με την προτίμησή μας.
7
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από τη μια πλευρά και σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι για περίπου 4 λεπτά.
8
Όταν είναι έτοιμα τα φιλέτα, προσθέτουμε αλάτι, verbena berry και σουσάμι με umeboshi.
9
Σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο κυκλικά τα noodles, στη μέση το πράσινο κάρυ και στη μια άκρη το φιλέτο μπακαλιάρου.
10
Γαρνίρουμε με τσίλι σε ίνες και απολαμβάνουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE